Dejlige Aloë Vera

Her får du nogle lækre opskrifter på Hotte Health Shots og Sunde Skønhedsdrinks lige fra blenderen.
Jeg vil anbefale, at du i shots´ene bruger Avivir Aloë vera som er økologisk og "ren" for tilsætningsstoffer. Under opskrifterne finder du en masse oplysninger om aloë vera og dens virke.

Detox Shot

Drikke aloë vera med æblekoncentrat - 25 ml
Selleristænger - ca. 35 g (en lille stængel)
Ingefær - ca. 2 g (et lille stykke)
Lime - ca. 15 g (en kvart)
Æbler - ca. 90 g (et halvt æble)
Agurk - (ca. 35 g eller ca. 4 cm)

 

Detox Shot

Drikke aloë vera med æblekoncentrat - 25 ml
Selleristænger - ca. 35 g (en lille stængel)
Ingefær - ca. 2 g (et lille stykke)
Lime - ca. 15 g (en kvart)
Æbler - ca. 90 g (et halvt æble)
Agurk - (ca. 35 g eller ca. 4 cm)

 
 

Detox Shot

Drikke aloë vera med æblekoncentrat - 25 ml
Selleristænger - ca. 35 g (en lille stængel)
Ingefær - ca. 2 g (et lille stykke)
Lime - ca. 15 g (en kvart)
Æbler - ca. 90 g (et halvt æble)
Agurk - (ca. 35 g eller ca. 4 cm)

 
 

Aloë vera

Aloë vera tilhører liljefamilien. Der findes over 300 arter af aloë, men kun meget få arter har særlige egenskaber. Aloë vera eller aloë barbadensis som den også kaldes, er én af dem. Planten stammer oprindeligt fra Afrika - formodtenlig Nordafrika. Det er en sukkulent plante, som kun vokser i subtropiske og tropiske egne, hvor der aldrig er frost.

Immmunstimulerende aloë vera

Aloë vera har en immunbalancerende egenskab og øger ved indtagelse gennem munden optagelsen af C-vitamin, E-vitamin og vitamin B12. Man er i øvrigt ret sikker på, at dette også gælder alle øvrige vitaminer. Hvis du tager drikke aloë vera sammen med dine vitaminpiller, øger du optagelse af ovenstående vitaminer. Dette kan ses ved, at der er en større mængde af vitaminer i blodet 24 timer efter indtagelse af vitaminer taget med aloë vera, i forhold til hvis vitaminerne var indtaget sammen med vand.

Skønhedsplejende aloë vera - anti age

Aloë vera har en fantastisk antioxidativ effekt. Dette er af stor betydning for celler og væv. Det er vigtigt at styrke hudens modstandskraft, fordi huden konstant bombarderes med frie radikaler og molekyler, som forårsages af bl.a. forurening og UV-B stråler. Frie radikaler, som kan nedbryde hudens beskyttende strukturer, regnes for at være en af de væsentligste årsager til tidlig aldring af huden. Aloë vera neutraliserer oxidativ stress forårsaget af frie radikaler.

Cremer

Aloë vera bruges mest som fugtgiver i hudpleje, men aloë vera kan meget mere. Aloë vera genopretter hudens celler og forsvar og er med til at bevare smidighed efter påvirkning af sol, frostskader, mindre sår og rifter. Når man bruger aloë vera af høj kvalitet og i høje doser mindskes langtidseffekten af disse påvirkninger. Aloë vera virker på den måde som anti age eller "ældningsbremse". Man ved, at polysakkaridet acemannan i aloë vera planten er med til at fremskynde helingen og reducere hudreaktioner, som er forårsaget af bl.a stråling fra solen.

Aloë vera giver skønhed indefra

Aloë vera indtaget gennem munden mindsker rynker og øger hudens elasticitet. Et nyt klinisk studie foretaget af den koreanske sundhedsstyrelse viser, at aloë vera fremstillet af ACTIVEaloë (højt indhold af polysacchrider), reducerer rynker hos kvinder og mænd betydeligt og at hudens elasticitet øges væsentligt.

Udrensende aloë vera

Aloë vera taget som drik bør ikke opfattes som en decideret "udrensningskur", men derimod som en hjælpende hånd til den daglige indre rengøring. Hvis ikke det vi spiser omsættes korrekt, kan det på kortere eller længere sigt forårsage problemer, bl.a. i led og hud.

Fordøjelsen

Vores fordøjelse skal sikre, at vores føde nedbrydes og omsættes optimalt. Det sker dog af forskellige årsager, at fordøjelse ikke fungerer optimalt og at maden derfor opholder sig for kort eller for lang tid i tarmene. Når maden passerer for hurtigt gennem tarmene, har kroppen sværere ved at optage madens næringsstoffer. Modsat sker det, når maden ligger for længe i tarmene, at tarmvæggene og tarmens slimhinder bliver irriterede. Der kan tillige være mulighed for optagelse af uønskede stoffer. Studier viser, at daglig indtagelse af aloë vera beskytter den naturlige mave-tarmfunktion og virker balancerende på fordøjelsessystemet. Det betyder, at hvis maden passerer tarmene for hurtigt, nedsættes tempoet og omvendt hvis processen er for træg. aloë vera virker desuden genopbyggende på tyndslidte slimhinder og perforeringer i tarmsystemet.

Aloë vera forbedrer fordøjelsen og optagelsen af proteiner, og kan derfor lette intolerance og allergiske reaktioner. Den kan af samme årsag have en lettende virkning på betændelser og smerter i tarmene.

Leveren

Kort fortalt bør leveren optage næringsstoffer og rense blodet, som forinden har passeret mave og tarm. Når blodet passerer gennem leveren går det gennem to faser. Fase ll, metabolismen, er ansvarlig for, at nedbryde, afgifte og udskille miljøskabte forureningskilder - inklusiv frie radikaler. Dette er en yderst vigtig funktion, fordi den skade et toksin i sidste ende gør, hovedsageligt afhænger af, hvor god kroppen er til at nedbryde det. I et studie som redegør for, at aloë vera øger leverens cellulære antioxidante enzymer, fandt man yderligere, at aloë vera igangsætter to vigtige Fase ll nedbrydningsenzymer; glutathione-S-transferase og DT-diaphorase. Hvis Fase ll ikke fungerer optimalt, vil giftstoffer og hormoner, som ikke er tilstrækkeligt nedbrudt, forblive i blodet og på ny blive sendt rundt i kroppen. Når nedbrydningen forløber planmæssigt, formår leveren at sende de nedbrudte giftstoffer ud af kroppen enten via nyrer eller galde.